Миди, топчета и цветя от маслено тесто.
Миди, топчета и цветя от маслено тесто.

Описание:
Дребни сладки, подходящи за всеки повод.
Категория: Десерти
Кухня:  
Порции/Добив: 120
Продукти:

450 г брашно
125 г мас
150 г пудра захар
2 яйца
0,05 л прясно мляко ( 1 чашка за кафе )
20 г мая
0,012 л ром, водка или ракия ( 1 супена лъжица )
200 г плодове от сладко
50 г смлени орехови ядки ( 1 ч. за кафе )
60 г масло
Приготвяне:
Маста със 100 г от пудрата захар се разбива на пухкава смес. Прибавят се жълтъците, 400 г от предварително пресятото брашно, маята, разтворена в слабо затопленото мляко и ромът. Сместа се измесва леко и се разделя на три топки. Те се разточват на кори с делина около половин сантиметър върху маса, поръсена с останалото брашно.
Единият белтък се разбива на сняг с останалите 50 г пудра захар.
От първата кора се изрязват с къдрава формичка кръгчета с желания размер ( 4 см. диаметър е подходящ размер ). Използвайте половината от разбития белтък за шприцване върху всяко кръгче, а отгоре се разпределят половината от плодовете от сладкото.
От втората и третата кора се изрязват с гладка формичка кръгчета с желания размер ( примерно 4 см. ). Към останалия разбит белтък се прибавят половината от орехите и той се разпределя по средата на половината от кръгчетата, които се прегъват на две и се притискат леко.
В центъра на останалите кръгчета се разпределят останалите плодове от сладкото и се оформят топчета. Местата на слепването се потопяват в неразбития белтък и след това в останалите орехи.
Маслото се разтапя и се рапределя върху дъната на три тавички. След втвърдяването му сладките се нареждат в тях. Пекат се 15 мин. при умерена температура.
Рейтинг: ()   отпечатано на: 23. 10. 2021
Рецепта от Wkusno.com